Det är viktigt att fortsätta träna även i den mörka kalla vintern, om du vill må bättre och få mer energi i vardagen. Med lite tips blir det lättare.

För dig som vill komma igång med träning är det bra att anlita en personlig tränare. Detta är ett yrke som blir allt mer populärt, i och med att det finns en större hälsomedvetenhet i Sverige än för bara några år sedan. För dig som är extra intresserad finns det även utbildning personlig tränare, som sker enkelt, intensivt och på distans. På några veckor har du en certifiering som gör att du kan jobba med hälsa professionellt.

Träning i vinter för energins skull

I Expressen Hälsoliv går det att läsa om hur en PT tipsar om hur du får energi till att orka genom vintern. Det är ju inte så konstigt att var och varannan person känner sig lite håglös och hålögd under de mörka, kalla månaderna. Men genom att träna kan du faktiskt få tillbaka en del av din energi. Ta en promenad på lunchen så du får lite dagsljus, även om det inte är strålande sol. Det gör skillnad och ger inte minst en dos energi så att eftermiddagen blir lite lättare att orka med. Prioritera även sömnen under vintern, under denna tid kan det bli mycket stress inför jul, men försök att få din viktiga återhämtning.

Träna hemma om du inte vill ta dig ut, varför inte köra lite yoga eller styrkeövningar, dans och att ta trappan så ofta du kan i stället för hissen.

Träningstips av sjukgymnast

Om du har ont i ländrygg, rygg, nacke, fötter eller ben kan du läsa mer om hur du kommer tillrätta med detta i denna artikel med en sjukgymnast som tipsar på SVT. En av övningarna som det tipsas om stabiliserar core och bukmuskulatur vilket tar bort smärta i ländrygg, en annan tränar bort ond nacke, stela höfter eller smärta i hålfot och häl. Kanske har du värk efter en hälsporre? Då kan du med en enkel övning träna upp det som kallas för plantarfashian. Mer tips här.

 

Stäng meny