Om du har ett hektiskt liv där du balanserar träning och jobb och därför inte har tid att tänka på vad och hur du ska äta för att få maximal utdelning av din träning bör du fundera på att testa färdiga matkassar. Det finns många olika variationer på matkassar och det är enkelt att hitta en som passar just dig.

När du tränar är det viktigt att du tänker på vad du äter under dagarna och kvällarna. Om du äter rätt kommer dina resultat att bli bättre och du kommer se resultaten snabbare. Därför är det viktigt att du har en bra grund för dina måltider och mellanmål.

Så hittar du rätt matkasse för dig

Asian deliver man wearing face mask in red uniform handling bag of food, fruit, vegetable give to female costumer in front of the house. Postman and express grocery delivery service during covid19Det finns en hel del hemsidor och butiker som erbjuder färdiga matkassar. Du kan enkelt Hitta din matkasse med hjälp av Matkasseidag som jämför olika sidor och butiker åt dig så att du enkelt kan hitta vilken som passar dig, din familj, dina önskemål och din budget. För att hitta rätt matkasse bör du tänka på:

  • Hur många ni är som ska äta
  • Vad du har för budget
  • Hur avancerade och tidskrävande rätter du vill laga
  • Hur ofta och hur mycket du äter

Hur du bör äta när du tränar

Vid regelbunden träning är det viktigt att du tänker på vad och när du äter före, under och efter träningen. Det är viktigt att du får i dig bra mat för att ge kroppen korrekt bränsle för att du ska orka hålla koncentrationen uppe och för att du ska orka träna. Det viktigaste är att du alltid håller uppe vätskenivån och dricker mycket vatten, både till dina måltider och emellan.
För att veta hur mycket och vad du ska äta vid varje måltid kan du följa tallriksmodellen som visar hur mycket du bör äta av olika typer av mat beroende på hur mycket du tränar. Det viktigaste är inte alltid vad du äter utan hur balanserat du äter.
Lägg fram ett kostschema där du bestämmer vad du ska äta när. Det viktigaste är att du får i dig proteiner, oavsett om du är vegan, vegetarian eller köttätare. Proteiner är kroppens byggstenar och det är med hjälp av dem vi bygger upp muskler. För ett bra träningsresultat krävs det att du äter varierat och att du har en hälsosam relation till mat.

Stäng meny