Att slå samman en utomhusaktivitet med inomhusträning kan låta svårt och omständligt. Så var fallet tidigare i alla fall. Om du någon gång varit ute på en löprunda är chansen stor att du stött på ett av alla de utegym som börjat dyka upp lite här och var. Helt plötsligt kan man träna styrketräning både gratis och utomhus.

 Trenden att anlägga utegym har exploderat och i närområdet till många större löpspår finns det nu möjlighet att köra styrketräning. Det är inte enbart i förorterna och i anslutning till naturområden som utegymmen blivit anlagda. I Stockholm har man låtit kreativiteten flöda och de går att nå längs söders vatten till citys taktoppar.

Ta en löprunda på NK:s tak

Om du bor i stan är du väl medveten om att det inte finns speciellt många roliga löpspår att springa i. Särskilt jobbigt är det inne i city där man får trängas med både turister, cyklister och bilar för att ens kunna ta sig fram. För de som bor på söder är det lite lättare att hitta grusvägar att springa på, men faktum är att de som bor i city snart kommer få det väldigt mycket lättare att träna. Det stora och exklusiva varuhuset NK i Stockholm, eller Nordiska Kompaniet som det faktiskt heter, tillkännagav tidigare i år att de ska expandera och bygga ut varuhuset. En av de planer som presenterades var att det intilliggande parkeringshuset Parkaden skulle få ett enormt utegym på taket av byggnaden. En fantastisk nyhet för alla träningsentusiaster med andra ord.

Fler utegym på gång

Som om inte det utegymmet på NK:s tak vore nog planeras det att anlägga två till i närheten av innerstan. Ett vid Smedsuddsbadet och det andra på Lilla Essingen. Att det anläggs så pass många utegym runt stan innebär att allt fler får möjlighet att träna eftersom det är helt kostnadsfritt att använda sig av dem. Ett stort steg för att göra träning tillgängligt för alla.

Stäng meny