När du är nybörjare på träning ska du börja träna lugnt och successivt trappa upp. Genom enkla träningsövningar kan du stärka kroppen och må bättre. Komplettera med mat som är nyttig och kosttillskott för att boosta ditt mående.

Att komma igång med träningen kräver motivation. Fundera därför över varför du vill börja träna. Då kan du komma åt den inre djupare motivationen till varför du ska träna. Oavsett vad din anledning till att börja träna är har träning positiva effekter på din hälsa i stort. Men för att ha en god hälsa krävs det att kroppen får bra byggstenar i form av exempelvis vitaminer. Vitaminer stärker kroppen och kan göra att du mår bättre, speciellt om du har brist av någon vitamin. Det finns olika kosttillskott. Ett hittar du här https://www.vitaepro.se/ som har bra effekt på dina muskler och leder. När du ska komma igång och träna kan VitaePro vara bra för att stödja din muskulatur och dina leder.

Gör val som gynnar din hälsa

Att äta mat som innehåller mycket näring är det bästa. Men ibland behövs kosttillskott för att stötta upp det du äter. Tillsammans med bra mat och träning kan du boosta ditt mående. Försök att göra hälsosamma val i din vardag för att leva ett aktivt och mer hälsosamt liv.

Hitta en träningsform som du gillar

När du ska börja träna finns det massor med bra övningar som du kan göra hemma där du tränar hela kroppen. Att hitta en träningsform som du tycker är kul är bra för att hålla motivationen uppe. Det finns massor med gruppträningspass om du gillar sådan träning. Sedan kan du springa, cykla eller åka längdskidor. Det är bra att försöka kombinerar styrketräning med konditionsträning för bäst effekt på hälsan.

Träningsövningar för nybörjaren:

  • Knäböj
  • Utfall
  • Enarmsrodd
  • Rygglyft
  • Tåhävningar
  • Axellyft
  • Armhävningar

Ta det lugnt i början

När du är nybörjare är det viktigt att du inte går ut för hårt. Ta små steg i början för att träningen ska bli en rutin och en hållbar sådan i ditt liv. Träna inte heller för ofta. Du bör vila regelbundet för att kroppen ska hinna återhämta sig och bygga upp musklerna igen.

Stäng meny