Ibland kan du behöva frakta dina träningsredskap från ett ställe till ett annat och självklart vill du inte att de går sönder eller att de råkar förstöra något annat under förflyttningen. Hur fraktar du dina träningsredskap på bästa sätt?

Om du tycker om att träna är dina träningsredskap några av dina viktigaste ägodelar, som naturligtvis också har ett visst ekonomiskt värde. Vissa av dem, som gymbänkar, crosstrainer och roddmaskiner kan också vara ganska tunga att förflytta. De vanligaste tillfällena då träningsredskap behöver fraktas är vid flytt, försäljning eller inköp, eller när du vill ta med dem till sommarstugan för att kunna hålla dig i form under sommaren. För att kroppen ska må bra är det viktigt att dagligen träna i minst 30 minuter, men självklart helst mer.

Skapa ett hemmagym

Det är de större träningsredskapen, hemmagymmet, crosstrainern och roddmaskinen, som ofta skapar problemen när de ska förflyttas. Vissa redskap måste du plocka isär och kan med fördel då också lägga tillbaka alla delarna i kartongen, så att du inte tappar bort någon del. Men det är samtidigt jobbigt att behöva montera ner ett helt hemmagym. Många gånger räcker det om du plockar isär redskapet till en viss del, som en gymbänk eller en spinningcykel, eller så fraktar du det som det är. Det är klart skönast att låta träningsredskapet fraktas utan att du har behövt plocka isär det, särskilt om du har flera träningsmaskiner hemma. För att skydda både ditt träningsredskap, men också omgivningen, kan du med fördel använda bubbelplast och rätt emballage. Du hittar allt som du behöver hos https://www.kontorsgiganten.se/emballage-tillbehor-bubbelplast-c-8111602_8111622_8111678.html, som har alla slags stötdämpande emballage som kan behövas. Om du fraktar en träningsmaskin på ett släp, bör du binda fast det rejält. Du kan också lägga madrasser kring dina redskap, så att de inte rör på sig så mycket under färden.

Mindre träningsredskap

När du ska frakta mindre träningsredskap, som hantlar, fotbollar och tennisracket, är ett flyttknep att du antingen lägger dem i en låda eller en grövre påse, så att du inte tappar bort viktiga delar. Det är tråkigt att komma fram till den nya bostaden eller sommarstugan och att inte kunna träna som du vill för att några saker fattas. Genom att ta med några träningsredskap på semestern kan du också enkelt hålla dig i form.

Stäng meny